Alle publiserte nyheter

Dette samarbeidet gjør at pasienter får raskere hjelp med muskel- og skjelettplager

Over halvparten av symptomene fastlegepasienter har, kan relateres til muskel- og skjelettplager. Mer samarbeid mellom fastleger og kiropraktorer kan være en del av løsningen. – Jeg er overbevist om at hvis flere fastleger har et samarbeid med en lokal kiropraktor, så får pasienten som sliter med muskel- og skjelettplager et bedre og raskere behandlingstilbud, sier... Read more »

– Selv om vi alle bruker sko, så er ikke tresko riktig for alle

Birgit Skarstein har selv benyttet seg av valgfriheten som finnes innen brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Hun mener det å kunne velge leverandør har hatt stor innvirkning for henne.

Vil satse videre på nytt treningstilbud for ungdom: – Dette kan ha god innvirkning på den psykiske helsen

Et nytt samarbeid med Kongsberg kommune gjorde det mulig for Sense trening og helse å åpne dørene for 120 ungdommer i sommerferien. Nå ønsker daglig leder å satse videre på samarbeidssuksessen.

Distriktskommuner vil rammes hardt hvis de ikke får kjøpe hjelp fra private

For første gang er det kartlagt hvilke konsekvenser det vil ha å fase ut private bedrifter fra helse- og omsorgssektoren. Rapporten slår fast at det er distriktskommuner som vil rammes hardest.

Anerkjent rusklinikk har kommet seg gjennom pandemien uten smitteutbrudd: Slik har de lykkes

Da Norge stengte ned, var det 25 pasienter innlagt ved den anerkjente rusklinikken i Jevnaker. Ledelsen vurderte å stenge ned, permittere ansatte og skrive ut pasientene, men løsningen ble en helt annen. Nå, etter 1,5 år, har de ikke hatt et eneste smitteutbrudd.

Her får Inger oppfylt sin livslange drøm: – Dette kommer jeg til å leve lenge på

Naturopplevelser er noe som er svært verdifullt for mange av oss, men for Inger Bille er det ikke en selvfølge å kunne oppleve noe slikt.

Dette samarbeidet har hindret mye importsmitte

Medi3 i Ålesund fikk raskt på beina en egen covid-19 avdeling i starten av pandemien, hvor de underveis fant det fornuftig å investere i test-lab. Gjennom denne test-laben har over 100 utenlandske arbeidere fått påvist koronavirus.

Ny undersøkelse: Velferdsmiks viktig for svært mange norske kommuner – advarer mot brems

Over 100 norske kommuner samarbeider med private for å sikre innbyggerne gode velferdstjenester. Det viser en ny undersøkelse fra NHO Service og Handel. 

Første sykehjem med egen regnbueavdeling for eldre

Omtrent en halvtimes kjøretur utenfor Stockholm ligger sykehjemmet Hanveden. Dette er en del av Frösunda eldreomsorg, som eies av de norske brødrene Kristian og Roger Adolfsen. I september skriver selskapet historie. De åpner nemlig Sverige første LHBT+-avdeling.

Hva er fritt behandlingsvalg og fritt brukervalg?

I valgkampen florerer disse begrepene om hverandre og skiller partiene på venstresiden og høyresiden. Høyresiden ønsker å beholde ordningene, mens venstresiden vil avvikle dem. Velferdsmiks hjelper deg med å skille ordningene fra hverandre og hva de innebærer.

Marie (26) og familien har bygget opp egen BPA-bedrift – nå vil de hjelpe flere

Marie Aune Bardal (26) har cerebral parese og er arbeidsleder i egen familiebedrift. Arbeidsmetodikken de har utviklet mener de kan ha overføringsverdi til andre familier i samme situasjon.
Velferdsmiks hurdalsjøen

Verdens første psykiatriske sykehus som hjelper pasientene med å trappe ned medisinbruken ligger i Hurdal. Hør samtalen med ordføreren og sjefen for sykehuset her

Før sommeren og ved den offisielle starten på valgkampen var både statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie på besøk hos Recoveryakademiet. Og det psykiatriske sykehuset i Hurdal har tidligere fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.
Velferdsmiks

Ordfører i Kvinnherad: – Da sykehjemmet ble lagt ned, kom Stendi inn og rehabiliterte og satset. Dette er virkelig en god historie for oss og innbyggerne våre

I denne episoden av Velferdsmiks-podkasten møter du ordfører Hans Inge Myrvold (Sp) i Kvinnherad kommune og regionleder Roy Mowatt i Stendi. Sammen har de fått til gode tjenestetilbud for innbyggerne i kommunen.
Kåre Hagen - velferdsmiks - podkast

Kåre Hagen: – Ingen velferdsstat har lykkes ved å levere tjenester kun i offentlig egenregi

Hva går milliardene det offentlige bruker på helse- og velferdstjenester fra private og ideelle virksomheter til? Det har Kåre Hagen og resten av Velferdstjenesteutvalget gransket.
Torstein Lerhol - velferdsmiks - podkast

Torstein Lerhol: – Hele poenget med velferdsmiks er å få en bra symbiose mellom privat og offentlig

Til tross for at Torstein Lerhol har spinal muskelatrofi og fikk beskjed fra legene om at han ikke ville bli eldre enn to år, er 35-åringen i dag Senterparti-politiker og regionleder i BPA-selskapet Medvind Assistanse.

Tom og Anette åpnet hjemmet sitt for koronasmittede barn i krise

Ekteparet Tom og Anette Opsahl måtte gå noen runder med seg selv før de takket ja til akutt oppdraget fra Team Olivia Fosterhjem. Det har de ikke angret på.  Da korona pandemien brøt ut og en hel verden sto stille, var det også merkbart i barnevernet.  Etterhvert tok aktiviteten seg opp og det meldte seg et... Read more »

Mental Helse Ungdom: – Vi må heie på folk som vil få til noe bedre for pasientene

Sentralstyremedlem i Mental Helse Ungdom, Vebjørn Leite Olsen, er ikke i tvil om at vi trenger mangfold av bedrifter innen psykisk helse. 

Professor Jan Grund: Vi trenger en styrt velferdsmiks

Professor emeritus Jan Grund, som selv omtaler seg som lillaorientert sosialdemokrat, er ikke i tvil om at vi trenger private helse- og velferdsaktører i en styrt velferdsmiks i møte med fremtidens utfordring.

Marius (29) ble avhengig av medisinen som skulle hjelpe ham mot angst

For ti år siden fikk Marius Erlandsen (29) første symptomer på panikklidelser og angst. På et tidspunkt var han så langt nede at han var suicidal. Nå jobber han for å bli medikamentfri.

En av de eldste av sitt slag i Norge: Dette er historien bak det snart 100 år gamle landemerket

I 1917 så Anna Holck et behov som ikke det offentlige helsevesenet dekket. Det ble starten på et snart 100 år gammelt landemerke og virksomhet i Bærum kommune.

Dette mener partiene om velferdsmiks

13. september er det stortingsvalg, og alle de politiske partiene har nå vedtatt sine programmer som de skal gå til valg på. Men hva mener de om velferdsmiks? Vi har tatt en prat med partiene og fått grundige svar.