Alle publiserte nyheter

Fire gode grunner til at private aktører bør være en del av den norske velferdsmiksen

Et godt samarbeid mellom offentlige, private og ideelle aktører i norsk helse- og omsorgssektor har gitt oss et av verdens beste velferdssamfunn.

Kona til Kjell er på sykehjem: – Hvorfor er det ingen som snakker om pasientene?

Debatten om privat versus offentlige helsetjenester tilspisser seg i innspurten til valgkampen. Brukere og ansatte ved Risenga bo- og omsorgssenter skulle ønske man snakket mer om innhold, trivsel og organisering av helsevesenet.

Kunnskapsministeren om Barnehageforliket 2.0: – Jeg kjøper vin, hvis dere møter opp!

En SV-politiker, en Frp-politiker, ei flaske vin og et hotellrom. Det ble begynnelsen på det som i dag omtales som den største velferdsreformen i norsk politisk historie.

Tove (77) flyttet inn på det som skal bli Norges beste sykehjem: – Her er det et fantastisk personale

I Bærum samarbeider kommunen og den private aktøren Norlandia om et helt nytt sykehjem. Tove Nylænder er en av de som har flyttet inn på sykehjemmet på Oksenøya, og hun stortrives.

Praksisplasser hos Stendi: – Vi får et faglig løft, og det er vinn-vinn

Siden 2021 har Stendi Barnevern i region øst tatt imot 39 studenter fra barnevernspedagog-, sosionom- og vernepleierutdanningen i praksis.

Gry har gjort karriere av å hjelpe andre. Plutselig måtte hun hjelpe seg selv

Da sorgterapeuten Gry fikk dobbel dose korona, mistet hun sine viktigste arbeidsverktøy, kapasitet og hukommelse. Men med hjelp fra Avonova rehabilitering på Lillestrøm fikk hun hjelp til å snu sorg over det tapte, til håp og mot til å tenke nytt.

Styrking av totalberedskapen: – Vi må tenke kapasitet over organisatorisk tilknytning

For bare litt over to år siden stengte Norge ned på grunn av pandemien. Nå er det ekstremværet «Hans» som setter samfunnet vårt på prøve.

Kjersti var på vei ut av fastlegeyrket. Så tok hun en telefon til Kry

Kry åpner sitt aller første helsesenter i Ålesund og håper det blir et lite bidrag til å sikre en bærekraftig fastlegeordning.

Tabubelagt å tjene penger på omsorg

Som forelder til et «sårbart barn» har jeg fulgt mediedebatten tett. Jeg vil belyse hvordan vi som brukere opplever både private og offentlige tiltak og hvordan samfunnet verdsetter kompetansen de tilbyr.

Ansetter mennesker med kronisk sykdom, men har under 1% sykefravær

Da daglig leder Heidi Wang i NOEN lette etter riktige ansatte til å jobbe med demenstilbud, fant hun ved en tilfeldighet mennesker som tidligere hadde stått utenfor arbeidslivet. Det skulle vise seg å være det beste hun hadde gjort.

Ungdom i barnevernet gir ut plate

Musikkverkstedet Kom Nærmere Oslo har nylig gitt ut en EP med seks låter. Låtene er skrevet ogspilt inn av ungdommer som er eller har vært under barnevernets omsorg.

Ivaretar de aller mest sårbare på 69 grader nord

Til Heimly kommer enslige mindreårige asylsøkere som har flyktet fra krig og konflikt og er helt alene i et fremmed land.

Da Helle ikke fikk barnehageplass, startet hun likeså godt sin egen

At danske Helle Soos skulle ende opp som barnehagegründer i Fredrikstad, hadde hun aldri sett for seg. 30 år etter at hun kom til Norge, har hun laget sin egen «barnehagefamilie».

Økende ventetider er en kime til todeling av helsetjenesten

Hvis vi mener alvor med å komme utviklingen mot en todelt helsetjeneste til livs, må vi få bukt med de rekordlange ventetidene.

En bendelorms betraktninger

I 22 år har jeg drevet en liten, kommersiell barnehage på Østlandet, altså en barnehage organisert som aksjeselskap. Før valget i 2017 ble jeg kjent med at jeg var velferdsprofitør. I år er jeg nedgradert til bendelorm.

Skullerud Sportssenter: Livreddende og sosialt treningstilbud til godt voksne

– Beklager sent svar. Vi er i Italia med 30 medlemmer på sykkelferie. Eldstemann er 77, og sykler på landeveissykkel!

Hjelper norske kommuner med de «svært ressurskrevende»

Ecura bistår norske kommuner med habiliteringstjenester l brukergrupper som har behov for tilbud og kompetanse som ikke kommunene har selv

Valg 2023: Dette mener partiene om velferdsmiks

Hva mener de egentlig? Vi har sjekket.

– Dette er god samfunnsøkonomi!

Ut av det blå ble Geir Hammer rammet av hjerteinfarkt. Ett år etter presser han seg opp i 90 prosent av makspuls – for helsas skyld.

Fra gründer til leder av et av Norges største omsorgskonsern

– Jeg vil at flere skal få muligheten til å ha et godt liv, sier Lien om motivasjonen bak sin yrkeskarriere.