Podkast

Finn Velferdsmiks-podkasten i din foretrukne podkastspiller, eller lytt direkte på denne siden.

Velferdsmiks er et velferdssamfunn bestående av et mangfold av offentlige, private og ideelle virksomheter, som jobber sammen for å forebygge, utvikle og skape et best mulig tilbud.

Nå inviterer vi deg til å lytte til Velferdsmiks-podkasten vår! Vi har invitert en rekke spennende gjester: Alt fra ordførere til helsegründere og fagfolk. I podkasten vår får de anledning til å snakke ut om egne erfaringer og de utfordringene vi står overfor.

Podkasten ledes av Lena Verås Eriksen, kommunikasjonsrådgiver i NHO Service og Handel.

Episode 1: Torstein Lerhol

I denne episoden får vi besøk av Torstein Lerhol. Til tross for at Lerhol har spinal muskelatrofi og fikk beskjed fra legene om at han ikke ville bli eldre enn to år, er 35-åringen i dag Senterparti-politiker og regionleder i BPA-selskapet Medvind Assistanse.

Torstein er spesielt opptatt av kvalitet i tjenestene. Som han selv sier: Kvalitet er ikke mulig hvis ikke matchen mellom leverandør og kunde er der. Er matchen dårlig, da blir kvaliteten dårlig.


Episode 2: Kåre Hagen

Kåre Hagen har ledet regjeringens Velferdstjenesteutvalg. De fikk blant annet i oppgave å granske hva milliardene det offentlige bruker på tjenester fra private og ideelle virksomheter innen helse og velferd egentlig blir brukt på.

Til daglig er Hagen senterleder for velferds- og arbeidslivsforskning ved OsloMet. Ekspertutvalget jobbet i to år med rapporten som ble lagt frem i desember 2020.

Blant de viktigste funnene sier rapporten at penger bevilget til velferdsproduksjon går til velferdsproduksjon. Bruk av private og ideelle gir ikke et «lekkasjeproblem», der felleskapets midler havner i private lommer.


Episode 3: Ole Andreas Underland og Paul Johan Moltzau

Ole Andreas Underland er administrerende direktør i Recoveryakademiet ved Hurdalsjøen og Paul Johan Moltzau (Sp) er ordfører i Hurdal kommune. Det er det første psykiatriske sykehuset i verden som hjelper pasientene med å trappe ned medisinbruken.

Hvorfor havnet det i akkurat Hurdal kommune? Og hvordan har kommunen og akademiet jobbet sammen? Det – og mer til – kan du lytte til i denne episoden.


Episode 4: Hans Inge Myrvold og Roy Mowatt

Hans Inge Myrvold (Sp) er ordfører i Kvinnherad kommune og Roy Mowatt er regionleder i Stendi.

Da sykehjemmet ble lagt ned i Kvinnherad tok Myrvold kontakt med Stendi forå høre om de kunne være interessert i å ta over bygget og starte drift i kommunen.

– Stendi har rehabilitert og virkelig satset. De har rekruttert folk lokalt og leverer god kvalitet. Dette har blitt en utrolig god historie for oss, og vi har forankret dette godt tverrpolitisk, sier Myrvold i denne podkastepisoden.