Vi strekker oss langt for den enkelte

Foto: Unicare

Det er enkelt for oss å sette i gang med prosjekter vi mener er viktige for ansatte og beboere, sier Monica Johnsgaard, sykepleier og daglig leder på Manglerudhjemmet. Les intervjuet med Monica her. 

Monica Johnsgaard
Sykepleier og daglig leder, Manglerudhjemme
Alder: 34 år

Hva liker du best med jobben din på Unicare Manglerudhjemmet?

Det beste med å jobbe på Manglerudhjemmet er å bli så godt kjent med både beboere og pårørende over tid. Grunnen til at jeg jobber som leder i denne sektoren er at jeg har et ønske om å endre hverdagen til de som bor her til det bedre. Det er motiverende å jobbe i et tverrfaglig team med høy kompetanse rundt beboeren og hvor man får brukt faget sitt til det ytterste. Vi legger stor vekt på at det skal være hjemmekoselig her på Manglerudhjemmet, og vi strekker oss langt for at den enkelte skal få leve sine liv slik de ønsker. 

Det er viktig for meg at ansatte trives på jobb, fordi det er med å skape et engasjement og et eirerforhold til jobben som skal utføres. Ved siste måling nå hadde vi for eksempel 1,4 % på korttidsfravær. Det forteller meg at folk trives her.

Er det områder du tenker Unicare gjør det spesielt bra?

Det er enkelt for oss å sette i gang med prosjekter vi mener er viktige for ansatte og beboere. Så lenge vi holder oss innenfor kontrakten så står vi nok ganske fritt til å gjøre små, men ofte viktige endringer som er tilpasset våre beboere. Det kan for eksempel være at vi har omorganisert oss slik at vi nå har ledere med mindre ansvarsområde, og mulighet for å være ute i stell og ha fokus på fag er større. Vi har likevel like mange ansatte som jobber i avdeling, men vi bruker ressursene våre riktig. Slik blir våre ledere ekstra godt kjent med hvordan beboerne har det og hvor skoen trykker. Det blir også flatere struktur som gjør at vi jobber bedre i team. Alle kjenner beboeren like godt.

Det er på mange måter betryggende å ha kontrakten med Sykehjemsetaten i bakhånd. De følger opp tett. Er det sykdom blant ansatte så leier vi alltid inn vikarer. Vi har over 90 % fagdekning og de aller fleste stillinger er dekt. Dette fører til stabilitet og kontinuitet for alle. Det hadde vært vanskelig for meg å jobbe som leder dersom jeg ikke kunne tatt de beslutningene jeg mener er viktig for sykehjemmet. Det opplever jeg at jeg har frihet til i Unicare.

Artikkelen er skrevet av Unicare. 


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *