Det viktigste er at arbeidsplassen er god

Eili Refvik. Foto: Unicare

På Manglerudhjemmet er det fokus på aktiviteter og trivsel for beboerne. Med disse gode miljøtiltakene så kommer vi ofte i mål uten å bruke unødvendige medikamenter, sier Eili Refvik, sykepleier på Unicare Manglerudhjemmet, og lokal tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund. Les intervjuet med Eili her. 

Eili Refvik,
Sykepleier på Unicare Manglerudhjemmet, og lokal tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund.
Alder: 26 år

Hva er det med Unicare Manglerudhjemmet som gjør at du trives så godt i jobben din?

Det er et veldig godt arbeidsmiljø her på Manglerudhjemmet. Ledere vår er ute i stell 2 dager i uken. Det syns jeg er kjempepositivt, fordi det fører til at vi alle kjenner beboerne godt og at lederen vår vet hva vi står i daglig. Manglerudhjemmet er et lite sykehjem, men alle kjenner alle. Det er fokus på aktiviteter og trivsel for beboerne. Med disse gode miljøtiltakene så kommer vi ofte i mål uten å bruke unødvendige medikamenter. Vi er aldri alene som sykepleier på vakt her. For meg så gir det trygghet. Det at man alltid har en å drøfte problemstillinger med. Man føler seg ikke så alene med ansvaret. 

Hvorfor valgte du å jobbe på sykehjem?

Når man jobber på sykehjem får man kontinuitet i arbeidet sitt. Vi følger beboerne over tid og får brukt hele utdannelsen vår, da det er mange ulike diagnoser å forholde seg til. Man lærer seg sykepleie over flere fagfelt, og vi blir nok ganske så gode på å ta egne vurderinger uten at man alltid har en lege tilstede –  slik man har på sykehus.

Hva tenker du om å jobbe på et privat drevet sykehjem?

Jeg tenker at det viktigste er at man trives på jobben, og det gjør jeg på Manglerudhjemmet som driftes av Unicare. Jeg opplever at ledelsen er tett på. Ledelsen her lytter og ting tas tak i dersom det skulle være noe. Viktigste er at arbeidsplassen er god. Slik Unicare har vært for meg, har dette vært et riktig valg av arbeidssted. 

Har du noen gode råd til de unge lovende om hvorfor de eventuelt burde velge å studere sykepleie? Vi står jo som kjent overfor en stor sykepleiekrise.

Det gir stor mening å jobbe med og å hjelpe mennesker. Områdene man kan jobbe under er mange og varierte, og du finner alltid et område som vil passe deg. Også er du jo alltid sikret jobb, uansett hvor i verden du måtte ønske å bosette deg.

Artikkelen er skrevet av Unicare. 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *