Torstein Lerhol: – Hele poenget med velferdsmiks er å få en bra symbiose mellom privat og offentlig

Torstein Lerhol - velferdsmiks - podkast
– I et hvert parti har du ulike farger. Jeg føler at veldig mange i Senterpartiet er positive til private initiativ. Men de ønsker ikke at det tar overhånd, og det er jo hele poenget med en velferdsmiks – at man får en symbiose mellom privat og offentlig, sier Torstein Lerhol i Velferdsmiks-podkasten.

Til tross for at Torstein Lerhol har spinal muskelatrofi og fikk beskjed fra legene om at han ikke ville bli eldre enn to år, er 35-åringen i dag Senterparti-politiker og regionleder i BPA-selskapet Medvind Assistanse.

I vår nye podkastserie møter du i denne episoden Torstein Lerhol. Han jobber med brukerstyrt personlig assistanse, BPA, i det daglige, og har selv behov for døgnkontinuerlig BPA-tjenester.

– Kommune-Norge har ikke kompetanse nok på BPA til å gjøre alt selv. De trenger eksterne aktører. De aller fleste BPA-leverandører jobber aktivt med å finne bra løsninger, være innovative og se muligheter, sier han.

Som kommunestyrerepresentant for Senterpartiet i Vang kommune mener Lerhol at Senterpartiets ideologi passer godt med det å ha en velferdsmiks:

– For meg er Senterpartiets ideologi bygget på en fellesskapstankegang hvor man verdsetter både privat skaperkraft, men også setter pris på det offentlige samspillet, sier Lerhol og fortsetter:

– I et hvert parti har du ulike farger. Jeg føler at veldig mange i Senterpartiet er positive til private initiativ. Men de ønsker ikke at det tar overhånd, og det er jo hele poenget med en velferdsmiks – at man får en symbiose mellom privat og offentlig.

Lytt til episoden med Torstein Lerhol via Spotify, Apple Podcast eller din foretrukne podkastspiller. Bare søk etter velferdsmiks. Du kan også bruke avspilleren nedenfor.