Samarbeider med kommuner for å sikre nødvendig helsepersonell

PÅ TUR: Her er Trude Wester (til høyre) og Turid Andersen i Helsepartner Nord-Norge på oppdrag i Finnmark. Foto: Privat

Mange distriktskommuner har problemer med å rekruttere nødvendig helsepersonell. Helsepartner Nord-Norge, med sitt datterselskap Helsepartner Omsorg, er en av mange private virksomheter som bidrar med å sikre kapasitet og kompetanse som kommunene selv ikke sitter på eller sliter med å få rekruttert

Tre av fire norske kommuner varsler om at det er ganske eller meget utfordrende å få rekruttert sykepleiere – og problemet bare øker. Det viser kommunesektorens arbeidsgivermonitor for 2019.

– Utfordringen er spesielt stor i utkantkommuner i Nord-Norge, konstaterer Trude Wester, sykepleier og viseadministrerende direktør i Helsepartner Nord-Norge.

Oppdragene er mange og forskjellige. De har blant annet rammeavtaler med ulike kommuner for leveranse av personell og tjenester, men opplever også direktekjøp.

Vanskelig uten velferdsmiks

– Alle kommuner har det samme ansvaret for å levere gode tjenester til sine innbyggere. Uten en velferdsmiks hadde dette vært vanskelig. Det beste for kommunene er naturligvis å ha stabilitet og faste ansatte, men det kan for eksempel være mellomfaser der noen har gått ut av en stilling og kommunen ikke har rukket å ansette noen nye, sier Wester.

Hun utdyper videre at flere private har ekspertise innen svært utfordrende oppdrag.

– Vi får de pasientene som kommunene ikke har mulighet til å håndtere selv. Hvis for eksempel en kommune får en innbygger som kobles på respirator på grunn av ALS, og ingen i kommunen har erfaring med dette fra før. Hva gjør man da, spør hun.

En løsning kan være å be om bistand fra private som allerede har opparbeidet seg mye erfaring.

Flere arbeidsgivere

En av tre må jobbe innen helse og omsorg i 2060, kommer fram i perspektivmeldingen. For at Norge skal lykkes i å rekruttere nok fagfolk, er Wester sikker på flere arbeidsgivere gjør det mer attraktivt å jobbe i denne sektoren.

– Før jobbet man gjerne på samme sted hele livet sitt. Slik er det ikke lenger. Vi er mer utålmodige og søker hele tiden nye utfordringer. Da er det en fordel å ha flere arbeidsgivere å velge mellom, sier hun.

Et eksempel Wester trekker frem er muligheten pensjonerte sykepleiere fra offentlig sektor har hos private. Sykepleiere som går av med pensjon når de er 62 år har nemlig ikke lov til å jobbe mer enn maks 19 prosent i det offentlige.

– Men hos private kan de jobbe så mye de vil. De fleste går av med pensjon av en grunn, men etter hvert er det noen som syns tilværelsen blir litt kjedelig. De sitter på masse kompetanse og er en kjemperessurs for oss, sier Wester.

Wester har selv nylig utfordret seg selv med bli utleid en periode som virksomhetsleder i Kautokeino kommune. En kommune der cirka 90 prosent av innbyggerne er samisk.

– Det var en spennende utfordring og lære seg hvordan en utkantkommune inne på vidda løser sine oppgaver – på en forbilledlig måte. Og jeg fikk gleden av å se «de 3 soler» – et fenomen som stort sett bare vises på en kald vinterdag på Finnmarksvidda (her kan du se bildet). En uforglemmelig opplevelse, sier hun.

Les flere saker

Professor Jan Grund: Vi trenger en styrt velferdsmiks

Professor emeritus Jan Grund, som selv omtaler seg som lillaorientert sosialdemokrat, er ikke i tvil om at vi trenger private helse- og velferdsaktører i en styrt velferdsmiks i møte med fremtidens utfordring.

Marius (29) ble avhengig av medisinen som skulle hjelpe ham mot angst

For ti år siden fikk Marius Erlandsen (29) første symptomer på panikklidelser og angst. På et tidspunkt var han så langt nede at han var suicidal. Nå jobber han for å bli medikamentfri.

En av de eldste av sitt slag i Norge: Dette er historien bak det snart 100 år gamle landemerket

I 1917 så Anna Holck et behov som ikke det offentlige helsevesenet dekket. Det ble starten på et snart 100 år gammelt landemerke og virksomhet i Bærum kommune.

Dette mener partiene om velferdsmiks

13. september er det stortingsvalg, og alle de politiske partiene har nå vedtatt sine programmer som de skal gå til valg på. Men hva mener de om velferdsmiks? Vi har tatt en prat med partiene og fått grundige svar.

Ansatte i private helse- og velferdsbedrifter: – Motivasjonen min er å utgjøre en forskjell menneskers hverdag

Jakten på nok hoder og hender er den største helsepolitiske utfordringen Norge står overfor. Ansatte i den private delen av velferdsmiksen mener samspillet mellom privat og offentlig sektor fremmer læring og faglig utvikling, gjør det mer attraktivt å jobbe innen helsesektoren.

Ansatte i private helse- og velferdsbedrifter: – Jeg elsker samarbeidet vi har med det offentlige

Ansatte i den private delen av velferdsmiksen mener samspillet mellom privat og offentlig fremmer læring og faglig utvikling. Mangfoldet gjør det også mer attraktivt å jobbe innen helsesektoren.